geneeskrachtigeplanten.be © 2010                    

 

 

ADHD-ADD-MBD

 

Jatamansi

Nardostachys jatamansi DC.

Jatamansi is afkomstig uit het Himalayagebergte tot 5000 m hoogte. Deze plant wordt al zeer lang gebruikt als steun voor het geheugen en als middel voor totale mentale rust. Jatamanson stimuleert de productie van serotonine (neurotransmitter van het gemoed) en van acetylcholine (neurotransmitter van het geheugen in het brein). Als tranquilizer kan jatamansi zonder enig gevaar genomen worden: er is geen sedatie, enkel rust en ontspanning maar ook een krachtige angstwerende werking, nuttig in het geval van verminderde zelfverzekerdheid, zelftwijfel of onzekerheid. Recent werd in de Jatamansiwortel ook nardosinon ontdekt. Nardosinon stimuleert het herstel van het zenuwstelsel. Wat belangrijk is in het geval van MBD.

 

Pepermunt

Mentha x piperita L.

Pepermunt is een kruising van watermunt (Mentha aquatica) met aarmunt (Mentha spicata). De essentiŽle olie bevat L-menthol, een licht opwekkend middel. Het is een plant dat de concentratie verhoogt, met direct resultaat en ook de studiecapaciteit vergroot. Pepermunt zorgt eveneens voor een positieve uitstraling en enthousiast initiatief, daardoor is het nuttig bij ADD. Acetylcholine, de neurotransmitter van het geheugen en de herinnering wordt eveneens door de pepermunt gestimuleerd.  

 

Basilicum

Ocimum basilicum L.

Uit studies is gebleken dat basilicum werkzaam is als acetylcholinesteraseremmer. Wat betekent dat de acetylcholine (de neurotransmitter van het geheugen) gesplitst worden in het lichaam en geheugen en concentratie verminderen. Hogere concentraties van de neurotransmitter acetylcholine activeren immers het geheugen, herinnering en concentratie. Linalol zal deze werking alleen maar versterken door zijn antioxydatieve werking.

 

Rozemarijn

Rosmarinus officinalis

Rozemarijn is een licht opwekkend middel met antiseptische eigenschappen en wordt al sedert de Griekse oudheid met het geheugen geassocieerd. Rozemarijn maakt de geest helder, onderdrukt twijfels. Het is een stimulerende plant en wakkert de aandacht aan, verhelpt bij concentratiestoornissen en vergeetachtigheid. Het carnosinezuur draagt bij tot de snelle breinwerking in verband met cognitieve functies.

 

Nootmuskaat

Myristica fragrans Houtt.

Myristicine herstelt beschadigingen aan het zenuwstelsel, ťťn van de onderdelen voor de behandeling van hyperkinesie, en samen met de acetylcholinesteraseremmende activiteit is het zeer waardevol in de benadering van ADHD en ADD. Een bijkomend voordeel is een versterkt leerproces en een betere geheugenfunctie. Eenmaal door de hersenbarriŤre verbeterd nootmuskaatde doorstroming van de impulsen doorheen het zenuwstelsel wat de concentratie bevordert.

 

 

Wenst U een e-mail te sturen met uw opmerkingen, vragen of suggesties?

Stuur deze naar info@geneeskrachtigeplanten.be

 

 

 

 

Geneeskrachtige planten kan je vinden op...

 

www.primrose.be Ľ

Primrose Laboratories-100% natuurlijk-geneeskrachtigeplanten-fytotherapie